Κουταβι και χριστουγενιατικο δεντρο

Κουταβι και χριστουγενιατικο δεντρο

Μόλις στολίσατε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και με χαρά το κοιτάτε εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Πολύχρωμες μπάλες, γιρλάντες, φωτάκια. Όμως, μαζί με εσάς χαρούμενο είναι και το σκυλάκι σας, το οποίο θέλει να πάει κοντά του να το μυρίσει και να παίξει με τα πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν…

Ειδικά εάν το δέντρο σας είναι αληθινό, τότε το κουτάβι είναι ενθουσιασμένο που θα μπορεί να κάνει την αναγκη του (ουρηση)  στον κορμό του, χωρίς να χρειάζεται να βγαίνει στο κρύο!!

Και εδώ ξεκινάει ο δικός σας μαραθώνιος. Ειδικά σε κουτάβια μικρής ηλικίας το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μία πρόκληση. Έχει μπαλάκια που μπορούν να παίξουν, καλώδια που μπορούν να δαγκώσουν αλλά εκτός από αυτό, ενδέχεται να κουνάνε την ουρά τους χαρούμενα δίπλα του με κίνδυνο να ρίξουν κάτι κάτω, ή ακόμα και να φρενάρουν μπροστά του έχοντας πάρει φόρα από την άλλη πλευρά του δωματίου, με κίνδυνο να πέσουν επάνω του.

Πως λοιπόν μπορούμε να αποφύγουμε την ενδεχόμενη κατεδάφιση του δέντρου μας?

Όπως το κουτάβι δεν πρέπει να πειράζει τα υπόλοιπα πράγματά σας όπως τσάντες, παντόφλες, παπούτσια ή να δαγκώνει έπιπλα και καναπέδες, έτσι δεν θα πρέπει να πειράζει και το δέντρο. Άρα, θα πρέπει να του δείξετε ότι είναι κάτι που σας ανήκει και δεν πρέπει να το πλησιάζει.

Όσοι από εσάς έχετε κουταβάκια τα οποία δεν έχουν ακόμα εκπαιδευτεί, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προσωρινά την κατάσταση ως εξής:

Όταν το σκυλάκι σας πηγαίνει προς το δέντρο και πριν το πλησιάσει, βάζετε το ένα σας χέρι μπροστά στο δέντρο και με το άλλο κλείνετε το δρόμο στο σκύλο προτάσσοντάς του την παλάμη σας, προκειμένου να μην μπορεί να προχωρήσει μπροστά, λέγοντάς του «μη». Με αυτόν τον τρόπο του υποδηλώνετε ότι το δέντρο είναι κάτι που σας ανήκει και απαγορεύεται να πάει κοντά του.

Αυτή την κίνηση θα πρέπει να την κάνετε αρκετές φορές, καθώς τα σκυλάκια χρειάζονται πολλές επαναλήψεις προκειμένου να μάθουν κάτι.

Το να ρίξει το κουταβάκι σας μία μπάλα του δέντρου κάτω και αυτή να σπάσει, είναι το λιγότερο. Το να φάει όμως κομματάκια αυτής της σπασμένης μπάλας, είναι επικίνδυνο για την υγεία του ή ακόμα και για τη ζωή του.

Η συμβουλή η δική μας είναι να εκπαιδεύστε το σκυλάκι σας όσο το δυνατό σε μικρότερη ηλικία, δηλαδή από τριών μηνών. Το κόστος αντικατάστασης αντικειμένων στο σπίτι αθροιστικά, στοιχίζει πολύ περισσότερο από το κόστος της ίδιας της εκπαίδευσης, ειδικά εάν αυτή γίνεται στο χώρο σας αφού δεν επιβαρύνεστε με έξοδα μετακίνησης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s