Πως να μαθει ο σκυλος να κανει την αναγκη του στην πανα

Είναι ευνόητο ότι όταν το σκυλί είναι κουτάβι, αντιδρώντας όπως τα μωρά, θέλει να κάνει την τουαλέτα του εκείνη την ώρα που θα του έρθει σε όποιο σημείο του σπιτιού και να βρίσκεται. Μέχρι όμως να μάθει να κρατιέται έως ότου βγει βόλτα αναγκαζόμαστε να πάρουμε πάνες έτσι ώστε να πηγαίνει εκεί. Έλα όμως που είτε την βάζουμε είτε όχι, το ζώο μας εξακολουθεί να λερώνει καναπέδες, χαλιά και πλακάκια με αποτέλεσμα η χλωρίνη να έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας…..

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε καταρχήν είναι να μην το μαλώνουμε γι αυτή του την πράξη γιατί το σκυλί δεν θα καταλάβει ότι το μαλώσαμε επειδή τα έκανε στον καναπέ, αλλά θα νομίζει ότι το μαλώνουμε επειδή τα έκανε. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να περιμένει να φύγουμε από μπροστά του για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του.

Μόλις το δούμε θα πρέπει εκείνη την ώρα να του πούμε «μη» και ταυτόχρονα να το μετακινήσουμε επάνω στην πάνα. Υπάρχει περίπτωση να μας λερώσει εκείνη την ώρα, αλλά θέλει λίγη υπομονή μέχρι να του δώσουμε να το καταλάβει.

Επίσης χρήσιμο θα ήταν να νοτίσουμε την πάνα με λίγα από τα ούρα του, έτσι ώστε να ξαναπάει εκεί που έχει τη μυρωδιά, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουμε το σημείο που δεν θέλαμε να λερώσει για να μην μυρίζει και ξαναπάει.

Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε αρκετές επαναλήψεις και κάθε φορά που το κάνει από μόνο του να παίρνει λιχουδιά.

Έτσι θα συνδυάσει ότι εάν πάει στην πάνα επιβραβεύεται.

Καλό θα ήταν όμως να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθει να κρατιέται και να πηγαίνει την τουαλέτα του μόνο κατά τη διάρκεια της βόλτας και έτσι σιγά σιγά να μειώσουμε μέχρι να σταματήσουμε εντελώς την χρήση της πάνας

Η διαδικασία αυτή είναι πολύ εύκολη μέσω ειδικών εκπαιδευτικών μεθόδων, απαλλάσσοντας μας μια και καλή από την ταλαιπωρία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s