Η καταστροφη των επιπλων απο το σκυλο ειναι ταμπου

Η καταστροφη των επιπλων απο το σκυλο ειναι ταμπου

Είναι φυσιολογικό όταν το ζώο είναι μικρό ή εάν έχει εκνευρισμό πολλές φορές να ξεσπάει στα έπιπλα. Έτσι, πολλές φορές και ειδικά όταν μένει μόνο του δαγκώνει και καταστρέφει επίμονα τον καναπέ, τις καρέκλες ή όποια άλλη επιφάνεια μπορεί.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό πολλοί. Ένας λόγος είναι γιατί μπορεί να είναι κουτάβι και έχει ενόχληση στα ούλα καθώς μεγαλώνουν τα δοντάκια του, οπότε και το μασούλημα το ανακουφίζει, ένας δεύτερος γιατί μπορεί να μένει μόνο του για κάποιες ώρες, έχοντας το αίσθημα της εγκατάλειψης οπότε και ξεσπάει στα έπιπλα και επίσης μπορεί να το κάνει από ανία επειδή δεν έχει βγει βόλτα ή επειδή θέλει να σας τραβήξει την προσοχή, καθώς δεν ασχολείστε μαζί του.

Όποιος και να είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ένα κατεστραμμένο, σπίτι που με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθείτε να κρύψετε από τους επισκέπτες σας. Καλύμματα στους καναπέδες και στις καρέκλες, μακριά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια κ.ο.κ.

Παρόλα αυτά είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να κρύψουν τις σκανταλιές αυτές από τους άλλους, παρουσιάζοντας το ζωάκι τους ως το απόλυτα άγιο πλάσμα που εκτός από τρυφερό και γλυκό, μέσα στο σπίτι είναι ένας άγγελος. Αυτό μπορεί να γίνεται ίσως επειδή υπάρχει ο φόβος ότι θα ακούσετε ότι αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί ή να αισθανθείτε μειονεκτικά ότι μόνο το δικό σας ζωάκι τα κάνει αυτά. Ίσως γιατί αισθάνεστε τύψεις γνωρίζοντας ότι βγάζει αυτή τη συμπεριφορά επειδή μένει μόνο του για πολλές ώρες.

Όλα τα ζωάκια εμφανίζουν τις ίδιες συμπεριφορές. Δεν είναι κακό να βλέπουμε και να εντοπίζουμε το πρόβλημα και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση και όλα αυτά να τα συζητάμε.

Είναι πολύτιμες οι συμβουλές ενός εκπαιδευτή σκύλων. Θα σας κατευθύνει και θα σας δώσει να καταλάβετε από πού απορρέουν και θα τις διορθώσετε. Είναι πολλοί που θεωρούν ότι πρέπει να κρύψουν το γεγονός αυτό ακόμα και από τον ίδιο τον εκπαιδευτή σκύλων, τον οποίο οι ίδιοι έχουν καλέσει για να τον βοηθήσουν.

Μιλήστε με τον εκπαιδευτή σας. Έχει τις λύσεις. Όλα τα προβλήματα διορθώνονται αρκεί να τα εντοπίσουμε και να τα συζητήσουμε μαζί του. Είναι εκεί για να σας βοηθήσει και όχι για να σας κρίνει.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s