Αραγε περναει καλα ο σκυλος μου;Τι να κανω;

Όσοι αγαπάνε τα κατοικίδιά τους, σίγουρα θα αναρωτιούνται εάν κάνουν όλα αυτά που πρέπει για να είναι το ζωάκι τους ευτυχισμένο.

Σίγουρα επί το πλείστον οι ιδανικές συνθήκες δεν επικρατούν παντού, ίσως γιατί οι ώρες δουλειάς είναι πολλές, ίσως γιατί η καθημερινότητα περνάει τόσο γρήγορα με όλες μας τις υποχρεώσεις, ίσως γιατί ο χρόνος που μας μένει να τον περάσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους είναι λίγος.

Λέμε ότι το σκυλί για να είναι ευτυχισμένο ζητάει από εμάς μόνο αγάπη και ένα πιάτο φαγητό. Η αλήθεια όμως απέχει πολύ από αυτή την πραγματικότητα.

Οι υποχρεώσεις ενός σκύλου είναι πολλές και αρκετές φορές δεν τις λαμβάνουμε τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε.

Για να περνάει ο σκύλος πραγματικά καλά μαζί σας, θα πρέπει σίγουρα να βάλετε στο πρόγραμμά σας τα παρακάτω:

  1. 1.       Βόλτα τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα.

Το σκυλί που δεν εκτονώνεται βαριέται εύκολα και το πιθανότερο είναι να ξεσπάσει σε πράγματα του σπιτιού καταστρέφοντάς τα. Με τη βόλτα επίσης το ζώο κοινωνικοποιείται και δεν του δημιουργούνται φοβίες.

  1. 2.       Αφιερώστε του χρόνο

Είτε στη βόλτα σας παίζοντας μαζί του, είτε μέσα στο σπίτι. Το σκυλί θλίβεται εάν παρόλο που είσαστε μαζί του δεν του δίνεται σημασία. Μερικά μάλιστα από αυτά ζουν απομονωμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού.

  1. 3.       Φροντίδα και υγιεινή του ζώου

Ο τακτικός έλεγχος από κτηνίατρο καθώς και η καθαριότητά του, θα διατηρήσουν το ζώο σας υγιές πρώτα για το ίδιο και μετά για εσάς που ζείτε μαζί του και μοιράζεστε τους ίδιους χώρους.

  1. 4.       Εκπαίδευση του ζώου

Το χαρούμενο σκυλί είναι το σκυλί που καταλαβαίνει ότι κάνει χαρούμενο τον ιδιοκτήτη του. Εάν συνέχεια το μαλώνετε για πράγματα που δεν θέλει να κάνει, χωρίς να ξέρετε πώς να του περάσετε τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές, τότε το ζώο είναι δυστυχισμένο. Αυτό μόνο μέσω της εκπαίδευσης μπορείτε να το πετύχετε.

  1. 5.       Κανόνες στο σπίτι

Αποφασίστε τι θέλετε και τι δεν θέλετε να κάνει. Τηρήστε μία κοινή γραμμή όλοι όσοι ζουν στο σπίτι. Το ζώο έρχεται σε σύγχυση εάν ο ένας τον αφήνει να κάθεται στην πολυθρόνα και  ο άλλος όχι.

Τι από όλα αυτά κάνετε και τι όχι?

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s