Σκυλι και κηπος 1-0

ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ 1-0

Τα σκυλιά αγαπούν τους κήπους. Τους λατρεύουν. Μπορούν να τρέξουν ελεύθερα, να μυρίζουν, νιώθουν κοντά στη φύση……. μπορούν να εξασκούν το αγαπημένο τους hobby δηλαδή το σκάψιμο και παίζουν με το αγαπημένο τους παιχνίδι δηλαδή να χαλάνε τα φυτά!!!!!!Το σκυλάκι σας δεν ήταν ποτέ πιο χαρούμενο…….. Εσείς όμως?

Για να είναι λοιπόν και οι δύο πλευρές χαρούμενες θα πρέπει εσείς να λάβετε τα μέτρα σας.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να αναφέρουμε είναι ότι ένα σκυλί σκάβει το έδαφος είτε επειδή έχει μυρίσει κάτι κάτω από αυτό, είτε για να κρύψει κάτι, είτε γιατί βαριέται. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες είναι ήσυχοι με την ιδέα ότι το σκυλάκι τους έχει αρκετό χώρο για παιχνίδι, πρέπει όμως να γνωρίζεται ότι η βόλτα είναι απαραίτητη και για την εκτόνωση της φυσικής του κατάστασης, και για την κοινωνικοποίησή του αλλά και για να μην βαριέται να γυρνάει γύρω γύρω από τον ιδιο χώρο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς, μέχρι φυσικά να μάθει εκπαιδεύοντάς το, είναι να περιφράξετε τα λουλούδια σας ή να τοποθετήσετε μεγάλες πέτρες προκειμένου να το αποτρέπουν από το σκάψιμο.

Χρήσιμο θα ήταν να μάθει την τουαλέτα του σε συγκεκριμένο σημείο του κήπου για να μην γυρίζετε γύρω γύρω μαζεύοντας ακαθαρσίες, ούτε να ποτίσει όλο τον κήπο με τα ούρα του με αποτέλεσμα να χαλάει την ποιότητα του χώματος και ο χώρος μετά από κάποιο καιρό να έχει άσχημη μυρωδιά.

Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί τρόποι οι οποίοι αποτρέπουν το ζώο σας από αυτές τις συμπεριφορές, οπότε και είσαστε ήσυχοι ότι ο κήπος σας θα παραμείνει όμορφος και καθαρός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s