Εκπαιδευτης σκυλων πως να κανω τη σωστη επιλογη για το σκυλο μου

Εκπαιδευτής σκύλων πως να κάνω τη σωστή επιλογη  για το σκύλο μου

Ο εκπαιδευτής σκύλων, είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος κλειδί στην ανάπτυξη της υγιούς σχέσης μεταξύ εσάς και του ζώου σας.

Την τελευταία περίοδο εμφανίζονται στο χώρο της εκπαίδευσης σκύλου όλο και περισσότεροι εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν τελειώσει μία σειρά μαθημάτων από διάφορες ιδιωτικες  σχολές που υπάρχουν χωρις αυτές να είναι αναγνωρισμενες από το κρατος!.

Έτσι, ακόμα και με μία γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ότι έχετε άπειρες επιλογές και θέλοντας να κάνετε την καλύτερη για το μικρό σας φίλο, πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση. Δεν είναι λίγες οι φορές επίσης όπου ενώ έχετε ξεκινήσει με κάποιον μαθήματα αναγκάζεστε να σταματήσετε τη συνεργασία για διάφορους λόγους και να αλλάξετε εκπαιδευτή.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά?

  • Να είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων στο χώρο δηλαδή, πιστοποιημένος και να δουλεύει επίσημα. Αυτό σημαίνει ότι ασχολείται με τη δουλειά του σοβαρά και υπεύθυνα.
  • Η εμπειρία ετών ως εκπαιδευτής σκύλων είναι κάτι που πρέπει να θεωρείτε δεδομένο καθώς αυτή είναι που κάνει το εκπαιδευτή να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος και να την αλλάξει.
  • Ο σωστός εκπαιδευτής σκύλων, δεν πρέπει να ξέρει μόνο να μαθαίνει την εκτέλεση των εντολών στα σκυλιά, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά και την ψυχολογία τους καθώς αυτή είναι που καθορίζει όλη τους τη συμπεριφορά. Οπότε σίγουρα η ψυχολογία σκύλων είναι κάτι που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα.
  • Είναι πολύ σημαντικό ο εκπαιδευτής σκύλων   να αγαπάει τα σκυλιά γιατί έτσι κάνει τη δουλειά του με αγάπη και ενδιαφέρον και για τα ίδια και για την σχέση σας μαζί τους.
  • Η άρτια επικοινωνία, η μεταδοτικότητα και η ανθρώπινη προσέγγιση είναι τρεις από τους βασικούς παράγοντες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι επιλογές είναι πολλές. Εσείς ακολουθείτε αυτή που πιστεύετε ότι θα είναι η καλύτερη για εσάς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s