Σκυλος στο αυτοκινητο εκπαιδευση και συμβουλες

σκυλος στο αυτοκινητο, εκπαιδευση και συμβουλες

Σίγουρα έχετε τουλάχιστον μία φορά μεταφέρει το σκύλο σας με αυτοκίνητο. Παρακάτω θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές οι οποίες είναι χρήσιμες τόσο για την ασφάλεια του σκύλου σας τόσο και για τη δική σας.

Πριν προχωρήσουμε όπως θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι πρίν μπεί ο σκύλος στο αυτοκίνητο,πρέπει να μένει νηστικός 4 ώρες πριν και 4 ώρες μετά την μετακίνησή του. Ο λόγος ότι είναι επικίνδυνο να πάθει συστροφή στομάχου.

Η μεταφορά του πρέπει να γίνεται με τα ειδικά κλουβιά που υπάρχουν για αυτοκίνητα που όμως όσοι δεν ταξιδεύουν και δεν κινούνται αρκετά δεν έχουν για να χρησιμοποιήσουν.

Σε αυτή την περίπτωση ο σκύλος είναι ελεύθερος ή στο πίσω κάθισμα ή κάθεται ξαπλωμένος στο χαλάκι που βρίσκεται στο κάθισμα του συνοδηγού.

Εάν δεν έχετε κλουβί θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος στο αυτοκίνητο,ακούει εντολές «μείνε» και «μη» καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έρθει σε εσάς την ώρα που οδηγείτε και να προκληθεί ατύχημα. Επίσης εάν έχετε παράθυρο ανοιχτό είναι αρκετά επικίνδυνο να βγάζει το κεφάλι του έξω καθώς μπορεί να προκληθούν καταρχήν προβλήματα υγείας στο ίδιο το σκυλί όσον αφορά αναπνευστικό, μάτια και αυτιά και δεύτερον μπορεί σε κάποιο φανάρι αν το παράθυρο είναι αρκετά ανοιχτό να πεταχτεί έξω.

Εάν το σκυλάκι σας είναι πιο ζωηρό τότε μπορείτε να το δέσετε με ειδικές ζώνες ασφαλείας που υπάρχουν στα pet shop προκειμένου να μένει ασφαλείς.

Ένα άλλο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ειδικά σε ταξίδια είναι η ναυτία, η οποία μπορεί να προέρχεται από άγχος ή από το ότι έχει ζαλιστεί το σκυλάκι σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προκειμένου να του δώσετε ειδικό φάρμακο για τη ναυτία ή αν δεν θέλετε μπορείτε να στρώσετε πάνες στο πίσω κάθισμα όπου θα βρίσκετε για να μπορείτε μετά να καθαρίσετε εύκολα.

Θυμηθείτε να κάνετε στάσεις προκειμένου να ξεμουδιάζει το ζώο, να κάνει την τουαλέτα του ή να πει νερό.

Από τα pet shop μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές ζώνες ασφαλείας, καλύμματα αυτοκινήτου, φράχτες παραθύρων και καλύμματα Πορτ πάγκαζ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s