Νεο κουταβι στο σπιτι,καντε προετοιμασια για τον ερχομο του

Νεο κουταβι στο σπιτι,καντε προετοιμασια για τον ερχομο του 

Αφού έχετε επιλέξει το κουταβάκι το οποίο θα αγοράσετε ή θα υιοθετήσετε, το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσετε και τον χώρο του σπιτιού σας καθώς και να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα προσωπικά του αντικείμενα.

Τα βασικά είδη που πρέπει να προμηθευτείτε είναι το κρεβατάκι του, μπολ νερού και φαγητού, πάρκο για την αρχή της εκπαίδευσής του, κλουβάκι μεταφοράς, πάνες, παιχνίδια για τα δόντια τους, λουρί για τη βόλτα τους, βούρτσα, ταυτότητα με το όνομά του και τα στοιχεία σας.

Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάστε τον χώρο για το νεο κουταβι στο σπιτι σας. Όπως τα μικρά παιδιά παρακινούνται από την περιέργειά τους και θέλουν να πιάσουν όλα τα αντικείμενα που τους κάνουν εντύπωση, έτσι και τα κουταβάκια έχουν την τάση να μασήσουν ότι μπορεί να είναι προσβάσιμο σε αυτά.

Μαζέψτε ή καλύψτε όλα τα καλώδια που βρίσκονται χαμηλά στο έδαφος, μην αφήνετε στο τραπέζι κεριά, γεμάτα με γόπες τασάκια, ροφήματα καθώς επίσης, ότι έχει να κάνει με φάρμακα (ειδικά για όσους έχουν κήπο) και απορρυπαντικά. Τέλος να έχετε σε κλειστό χώρο παπούτσια, τσάντες, χαρτοφύλακες.

Να θυμάστε ότι το πρώτο πράγμα το οποίο θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι το να προσπαθήσετε να μάθετε  το κουταβι στο σπιτι σας να μην μασάει πράγματα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι και γιατί μεγαλώνουν τα δοντάκια τους οπότε βρίσκουν ανακούφιση με το μασούλημα, από περιέργεια και από στρες.

Φροντίστε να βρείτε τον κτηνίατρο που θα συνεργαστείτε καθώς σχεδόν αμέσως θα ξεκινήσετε τα εμβόλιά του. Μπορείτε να ρωτήσετε φίλους και γνωστούς σας προκειμένου να σας συστήσουν σε κάποιον.

κουταβι στο σπιτι σας

κουταβι στο σπιτι σας

Τέλος, η εύρεση κατάλληλου εκπαιδευτή είναι το τελευταίο αλλά και το σημαντικότερο πράγμα που έχετε να διευθετήσετε έτσι ώστε να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα του σκύλου σας από την ηλικία των 3 μηνών. Ο επαγγελματίας εκπαιδευτής θα σας κάνει να καταλάβετε την ψυχοσύνθεσή του, τις απορρέουσες συμπεριφορές αλλά και θα σας δείξει τον τρόπο να αποκτήσετε την επικοινωνία με το ζώο σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s