Υγεια και σκυλος,υγιεστερα τα μωρα που μεγαλωνουν σε σπιτι με σκυλο

υγεία και σκύλος,υγιέστερα τα μωρά που μεγαλώνουν σε σπίτι με σκύλο

Τα σκυλιά δεν είναι πλέον μόνο οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων αλλά συμβάλλουν και στην καλή υγεία των βρεφών, προστατεύοντάς τα από τα αναπνευστικά προβλήματα και λοιμώξεις, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη.

Η έρευνα έδειξε ότι τα μωρά στη Φινλανδία που ζούσαν σε σπίτι με σκύλο πέρασαν πολύ λιγότερες εβδομάδες με λοιμώξεις στο αυτί, με βήχα ή με ρινική καταρροή, ενώ το μωρό χρειαζόταν στατιστικά λιγότερα αντιβιοτικά.

Ο Έιγια Μπέργκροθ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Κουόπιο της Φινλανδίας, ήταν επικεφαλής της έρευνας και έγραψε ότι «Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η επαφή με τον σκύλο μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής»

και πρόσθεσε ότι «Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν τη θεωρία ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, οι επαφές με τα ζώα είναι σημαντικές και ενδέχεται να οδηγήσουν σε καλύτερη αντίσταση από μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας»

Στα πλαίσια της ‘ερευνας, μελετήθηκαν 397 βρέφη που έχουν γεννηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2002 και του Μαΐου του 2005.

Οι γονείς των μωρών συμπλήρωσαν εβδομαδιαία ημερολόγια όταν τα παιδιά ήταν εννέα εβδομάδων, καταγράφοντας τις πληροφορίες για την υγεία των μωρών, καθώς και την επαφή τους με το σκυλί του σπιτιού. Με βάση αυτά τα ημερολόγια, οι ερευνητές μέτρησαν ότι το 35% των παιδιών πέρασε την πλειοψηφία του πρώτου έτους τους με ένα κατοικίδιο σκύλο

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επαφή με τα σκυλιά, βοήθησε τα μωρά να αποφύγουν ασθένειες. Για παράδειγμα, τα βρέφη που δεν είχαν καμία επαφή με σκύλο στο σπίτι τους, ήταν υγιή για το 65% των εβδομαδιαίων εκθέσεων στο ημερολόγιο των γονέων τους. Αντιθέτως υγιή σε ποσοστό 72% έως 76% ήταν τα μωρά που είχαν σκύλο στο σπίτι.

Επίσης τα μωρά που οι οικογένειές τους είχαν σκύλο ήταν επίσης κατά 44% λιγότερο πιθανό να έχουν κάποια εσωτερική μόλυνση και το 29% είχαν λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν αντιβιοτικά.

υγεια και σκυλος

υγεια και σκυλος

Ο Μπεργκροθ εξηγεί πως συμβαίνει αυτό, επισημαίνοντας ότι η βρωμιά και τα μικρόβια που φέρνει ένας σκύλος μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη ωρίμανση του ανοσολογικού συστήματος του παιδιού, που καθιστά πιο δυνατή την άμυνά του από τους ιούς και τα βακτηρίδια, που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

υγεια και σκυλος

Advertisements

One thought on “Υγεια και σκυλος,υγιεστερα τα μωρα που μεγαλωνουν σε σπιτι με σκυλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s