ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ (GROENENDAEL)

ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

(GROENENDAEL)

Καταγωγή  των σκυλων Βελγικος ποιμενικος (GROENENDAEL):

Γενική Εμφάνιση των σκυλων Βελγικος ποιμενικος: Ο Βελγικός Ποιμενικός Γκρένενταλ μοιράζεται, σύμφωνα με τη FCI (Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία), το ίδιο πρότυπο με τους άλλους τρεις τύπους Βελγικού Ποιμενικού και συνεπώς έχει τον ίδιο σωματότυπο, μέγεθος και συμπεριφορά. Η διαφοροποίηση, σύμφωνα πάντα με την FCI, γίνεται στο χρώμα και στον τύπο τριχώματος: τα Laekenois είναι σκληρότριχα και ανοιχτόχρωμα, τα Malinois κοντότριχα και τα Tervueren  μακρύτριχα, με κοινό τύπο τρίχας, που στη βάση της είναι ανοιχτόχρωμη, ενώ στην άκρη γίνεται μαύρη. Τα Groenendael, ο πιο αναγνωρίσιμος και δημοφιλής τύπος στη χώρα μας, έχουν ομοιόμορφο μαύρο χρώμα και μακρύ πυκνό τρίχωμα. Λίγο άσπρο στο στήθος και στα δάχτυλα είναι αποδεκτό.

Συμπεριφορά/Χαρακτήρας των σκυλων Βελγικος ποιμενικος : Είναι ένας σκύλος παρατηρητικός, τολμηρός και δραστήριος, γεμάτος ενέργεια και πάντα σε εγρήγορση, έτοιμος να βουτήξει στη δράση. Μαζί με το έμφυτο ταλέντο να φυλάει κοπάδια εμφανίζει εξαιρετικές ικανότητες φύλαξης χώρου. Χωρίς δισταγμό αποτελεί τον πεισματάρη και ενθουσιώδη προστάτη του αφεντικού του. Συνδυάζει όλες τις ποιότητες, που είναι αναγκαίες για έναν τσοπάνο, φύλακα, σκύλο άμυνας και βοήθειας. Ακόμα και όταν δε βρίσκεται σε εργασία, πρέπει να είναι πάντα σε κίνηση, προσεκτικός και άγρυπνος. Στη σχέση του με τους ανθρώπους είναι παρατηρητικός και επιφυλακτικός με τους άγνωστους, χωρίς να παρουσιάζει έκδηλη ανησυχία. Με αυτούς, που γνωρίζει καλά, είναι ιδιαίτερα τρυφερός και φιλικός, δείχνει ενθουσιασμό για το ενδιαφέρον τους και είναι κτητικός και προστατευτικός.

Εκπαίδευση  των σκυλων Βελγικος ποιμενικος: Μεγάλες δυνατότητες στην εκπαίδευση εργασίας, δίψα για προστασία και ανάληψη καθηκόντων. Έντονη προσωπικότητα. Τα Βελγικά Λυκόσκυλα λατρεύουν κάθε μορφής πρόκληση. Ενεργητικά, έξυπνα, ευκίνητα και ασυγκράτητα πιστά, τα σκυλιά αυτά, που αρχικά χρησίμευαν για προστασία, διέπρεψαν ως μυστικοί αγγελιοφόροι κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου και ως στρατιωτικοί φύλακες κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Στην εποχή μας εργάζονται ως διασώστες, οδηγοί τυφλών, αστυνομικοί, σκύλοι θεραπείας και διαπρέπουν σε σειρά σκυλίσιων αθλημάτων από υπακοή έως ιχνηλασία.

Τα πάει καλά με τα παιδιά της οικογένειας. Με παιδιά εκτός σπιτιού είναι συγκρατημένος.

Αν κοινωνικοποιηθεί σωστά από νωρίς, θα τα πάει καλά. Καλύτερα να αποφεύγεται η συμβίωση με σκύλους ιδίου φύλου.

Τρίχωμα των σκυλων Βελγικος ποιμενικος:

Πλούσιο, διπλό με πυκνό χνουδωτό υπόστρωμα και μακρύ εξωτερικό μανδύα.

Χρώμα των σκυλων Βελγικος ποιμενικος: Μαύρο. Μικρά λευκά στίγματα στο στέρνο, στο σαγόνι και στα δάχτυλα είναι αποδεκτά

Μέγεθος των σκυλων Βελγικος ποιμενικος:

Μεσαίο προς μεγάλο με μέσο ύψος 60 cm και βάρος 25 kg

Προβλήματα Υγείας των σκυλων Βελγικος ποιμενικος : δυσπλασία των ισχύων, προβλήματα ώμων, όρασης και θυρεοειδή.

Άσκηση των σκυλων Βελγικος ποιμενικος: Μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση, δράση, κίνηση. Καθημερινή εντατική άσκηση είναι απαραίτητη. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα έντονης άσκησης και εκτόνωσης, αν ο φράχτης του σπιτιού σας είναι χαμηλός, καλύτερα να αποφύγετε τη συγκεκριμένη φυλή. Οι περισσότεροι Γκρένενταλ που καταλήγουν σε φιλοζωικά σωματεία ή καταφύγια, συνήθως έρχονται από άτομα, που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στην ένταση της προσωπικότητάς τους.

Διάρκεια Ζωής των σκυλων Βελγικος ποιμενικος: 15 χρονια

Καλλωπισμός των  σκυλων Βελγικος ποιμενικος: Μακρυτριχο  σκυλι μετριου μαδηματος με εντονες καλλωπιστικες αναγκες(κάθε 2η μερα τουλαχιστον)

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s